r
Nosalty Logó

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Összesen 569 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Összesen 3420 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Összesen 162 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1001 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 569 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    223.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2872 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    6007 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 3420 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Elkészítés

A halfasírozotthoz

  1. Halfasírozott elkészítési javaslat:
  2. A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk.
  3. A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk.
  4. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
  5. Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük.
  6. Narancsos-vörösáfonya mártás
  7. Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk.
  8. Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük.
  9. A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14994
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

A fűszeres busa halfasírozottat krumplipürével és a narancsos-vörösáfonya mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
Mártika és Feri 107 recept

A fűszeres busa halfasírozottat azoknak ajánljuk, akik egyébként ritkán vagy egyáltalán nem, vagy csak karácsonykor esznek halat. Legnagyobb mennyiségben a busa halunkban található omega-3 zsírsavak csökkentik a szervezetben lévő koleszterinszintet. A busa húsa szerencsére a kispénzűek számára is elérhető tápanyag. Fogyasztása esetén csökken a vér triglicerid-szintje, ennek hatására csökken a magas vérnyomás is.  

Hozzávalók

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek