r
Nosalty Logó

Burgundi marhatokány

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgundi marhatokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 854 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246.4 g

Zsír

  • Összesen
    177 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5130.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2989 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1982.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2501 micro
  • β-karotin
    6538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 3420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnáról vágjuk le a bőrét, majd kockázzuk fel. Lobogó vízben főzzük 10 percig, bőrével együtt. Szűrjük le, és tegyük félre.
  2. Vegyünk elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is, megfelelő méretű ehhez az ételhez, és van fedője. Az olívaolajat hevítsük fel benne, és süssük zsírjára a szalonnakockákat, aztán szedjük ki, és tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  3. A húst jó nagy kockákra vágjuk fel, úgy 4x4cm-re, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel. A szalonna zsírjában pirítsuk meg minden oldalát a marhahús kockáknak. A kész húskockákat szedjük ki egy tányérra, és a levet, ami lecsöpög róluk, tartsuk meg a húsléhez, amit már el is készíthetünk a marha alapléből.
  4. A húsok után maradt zsírban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, ha szükséges persze pótoljuk a zsiradékot.
  5. Adjuk hozzá a karikákra vágott répát, a szalonnát és a húst is, majd szórjuk meg egy ek. liszttel úgy, hogy mindenhol bevonja a húsdarabokat.
  6. Fedjük le a tálat, és 4 percre tegyük a forró sütőbe. Ezután vegyük ki, és szórjuk meg a másik kanál liszttel, jól keverjük össze, és tegyük vissza még 4 percre a sütőbe, lefedve.
  7. A vörösbort, a húslét, a hús sütés utáni levét, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsompürét, az apróra vágott babérlevelet és a kakukkfüvet keverjük össze, és öntsük a húsra. Tegyük bele a szalonna félretett bőrét is, fedjük le, a sütőt állítsuk 150 fokra és az alsó részén főzzük 3-4 órán át.
  8. A körethez forrósítsuk fel a vajat egy kis sóval, borssal és egy csepp citromlével, mikor már forró, dobdjuk bele a félbevágott gombákat apránként, hogy piruljanak, ne hagyjuk, hogy levet eresszenek. Ugyanígy pirítsuk meg a gyöngyhagymákat is
  9. A zöldborsót főzzük meg, majd forgassuk forró vajba őket. A gombákat és a hagymákat bele is lehet keverni a húsok közé, de mellészedve is tálalható.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 220 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 21132
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés olyan gasztroblogger van, aki ezt a mára már kultikus ételnek számító fogást nem készítette el, így joggal mondhatom, sereghajtó vagyok már a ebben a témában. :-) Hiszen ki ne vágyna rá, hogy néhány órát Julia Childdal töltsön együtt, és főzőcskézzenek egyet közösen. Tegye meg mindenki, itt van egy kis útmutató a híres Boeuf Bourguignonhoz.

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek