r
Nosalty Logó

Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4005 micro
Összesen 1359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót hagyjuk felolvadni. A burgonyát megmossuk, fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, az ecettel, cukorral, sóval, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat.
  3. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk, a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A chilit kettévágjuk, a magokat kivágjuk, a paprikát apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, négybe vágjuk.
  5. A burgonyához adjuk a chilit, a hagymát, zöldborsót és a majonézt. Összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3007
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom burgonyasaláta mindazoknak, akik szeretik a medvehagymát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek