r
Nosalty Logó

Burgonyás tepertős pogácsa Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Burgonyás tepertős pogácsa Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1201 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4802 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 358 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    296.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8115.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    6358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    972 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 4802 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 358 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meglangyosított tejfölbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. A kétféle lisztet összeszitáljuk a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a főtt áttört burgonyát.
  2. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt , a tojássárgáját, majd bedagasztjuk, én dagasztó gépet használtam.
  3. A darált tepertőt elkeverjük a sóval-borssal. A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd rákenjük a darált tepertőt.
  4. Ezután szemmel három részre osztjuk, a felső harmadot hajtjuk középre, majd erre az alsó harmadot. Ezután a bal oldalt, majd a jobb oldalt hajtjuk középre, majd egy tálcára téve konyharuhával letakarjuk, és 25 percre hidegre tesszük.
  5. Ezt a műveletet 3x ismételjük, majd enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét tetszés szerint berácsozzuk, és egy 4 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Végül egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, a tetejét felvert tojással lekenjük, majd kicsit pihenni hagyjuk. Amíg a pogácsa pihen, a sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5467
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás tepertős pogácsa Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Kedvenceim a pogácsák, ez nagyon finom, könnyű puha állagú, nálam benne van a top háromban!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek