r
Nosalty Logó

Burgonyás húsvagdalt bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Burgonyás húsvagdalt bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 785 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3133 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 785 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4434.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 3133 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, egy egész tojást és a reszelt sajt felét.
  2. A masszát alaposan elkeverjük, majd a tejből kimérünk 4 evőkanálnyit, és a masszához adjuk. Végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát. Lágy masszát fogunk kapni!
  3. A lisztből, a maradék tejből, a reszelt sajt másik feléből és egy tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk.
  4. A burgonyás masszából lapos pogácsákat formázunk, és óvatosan kevéske lisztbe mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos palacsintatésztában (ehhez a művelethez egy nagyobb kanál a legmegfelelőbb). Bő, forró olajban, takarék lángon aranybarnára sütjük.
  5. A kisült húspogácsákat papírtörlőre szedjük, majd melegen kínáljuk. Bármilyen köret és savanyúság illik mellé.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2406
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás húsvagdalt bundában
Lizinka_ 588 recept

Nagyszerű társítás a nyers krumpli és a darált hús. A sajtos bunda pedig különlegessé teszi a feltuningolt fasírtot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek