r
Nosalty Logó

Burgonyaleves 11. - hajdinás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Burgonyaleves 11. - hajdinás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 249 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 249 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket feldaraboljuk, és feltesszük főni.
  2. Ha félig megpuhultak, hozzátesszük a kockára vágott krumplit és a megmosott, átválogatott hajdinát. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben készítünk egy vékony rántást, amibe beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  4. Ha a krumpli és a hajdina is megfőtt, berántjuk a levest. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis csípős paprikát és pár csepp ecetet.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9948
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Ne essünk túlzásba a hajdinával, tényleg elég 1/2 csészényi, mert főzés közben ugyanúgy megdagad, mint a rizs.

Receptkategóriák

Ez egy nagyon egyszerű, viszont nagyon ízletes parasztétel. Szerencsére egyre inkább kezd visszatérni a köztudatba és a konyhákba ez a méltatlanul elfeledett gabonaféle.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek