r
Nosalty Logó

Burgonyafánk sonkával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Burgonyafánk sonkával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Összesen 667 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Összesen 2668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Összesen 200 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 667 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 2668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt cukros, meleg tejben felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a vajat, tojássárgákat, az áttört és héjában megfőtt burgonyát, és a lisztet.
  3. A tejet szükség szerint adagoljuk, majd jól kidolgozzuk a tésztát, és kelni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, fánk formára szaggatjuk.
  5. Két lapocska közé tejföllel elkevert darált sonkát teszünk, a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. Bő, forró zsírban vagy olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8281
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Ajánló

Bármivel megtölthetjük, pl. maradék pörkölttel, juhtúróval, de készíthetjük édesen is, lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Mivel szeretik a fánkot, gondoltam ez a sós változat is jöhet. Már elég régen nem készítettem el. Mindig mással töltve teljesen más ízű ételt készíthetünk.

Hozzávalók

A fánkhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek