r
Nosalty Logó

Bugaci borsós betyár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dóri
Bugaci borsós betyár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 441 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1757 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 441 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    4083 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6207 micro
Összesen 1757 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, aszalonnát és a hagymát kis kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és 3-4 percig együtt pirítjuk.
  3. A húst is hozzáadjuk, ízesítjük és felöntjük egy kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Amikor már félig puha, mehet hozzá a borsó is.
  4. Ha minden megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt vagy tejfölt, a mustárt, az Erős Pistát és a petrezselymet. Még egyet rottyantunk rajta és tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 27222
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Főtt tészta és csemegeuborka illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta lapult a receptjeim között, most került a kezembe és kedvet kaptam az elkészítéséhez :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek