r
Nosalty Logó

Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    450.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 7529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A brownie tortához

  1. Brownie-alap készítése:
  2. Először a csokit apróra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és olajjal szintén habosra keverjük.
  4. A megolvadt csokit vékony sugárban, folyamatos keverés mellett beleöntjük a sárga keverékbe, majd belekeverjük a fehérjehabot, a lisztet és a sütőport. Egy kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és 35 percig sütjük a tésztát szárazabbra, tűpróbát végzünk.
  5. A tésztát kiborítjuk, lehúzzuk a zsírpapírt, elfelezzük, és az alsó részt óvatosan visszatesszük a kapcsos formába.
  6. Krém készítése:
  7. A 2 narancs levét a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel meg egy kicsi tejjel simára keverjük egy kisebb tálban. A többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
  8. Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyunk).
  9. Erre a rétegre rákanalazzuk a maradék mascarponés krémet, és a brownie tetejével befedjük. Mehet a hűtőbe pár órát dermedni.
  10. Végül elkészítjük a csokimázat egy edényben, és a torta tetejére csurgatjuk. A széleit darált mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük, a tetejére pár csík kandírozott narancshéjat rakunk.
  11. Kandírozott narancshéj készítése:
  12. 2 db narancs héját alaposan megmossuk, és késsel lefejtjük. 2 mm-es csíkokra szeleteljük, és 1 dl vízben oldott 15 dkg cukorszirupban fedő alatt, lassú tűznél 1órát pároljuk, főzzük.
  13. Majd leszűrjük, papírtörlőre szedjük, leitatjuk, és kristálycukorban bőven megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18392
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Ajánló

Születésnapra, alkalmakra ajánlom, mert elég munka-, idő-  és alapanyag igényes torta. Kandírozott narancshéjat lehet készen is kapni, de így olcsóbb, és az elismerést is könnyen bezsebelhetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna a finom brownie-nál is finomabb sütit csinálni, ez sikerült is.:-)

Hozzávalók

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?