r
Nosalty Logó

Brokkolis sós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manci Szabó
Brokkolis sós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 915 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3660 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 915 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    206.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16394.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    5321 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3704 mg
  • Nátrium
    6760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1919 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    5439 micro
  • β-crypt
    945 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    6182 micro
Összesen 3660 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a 20 dkg reszelt sajtot, sót, őrölt borsot és a vizet. Ezekből tésztát gyúrunk, és fél órára betesszük a hűtőbe.
  2. Majd a tésztát belenyomkodjuk egy lapos, kerek edénybe, és előmelegített 200 C fokon 15 percig sütjük, majd kihűtjük.
  3. Közben 4 db tojást, 2 dl tejet, 20 dkg reszelt sajtot összekeverjük, és ráöntjük a kihűlt tésztára, és még kb. 5 percig sütjük.
  4. Addig a brokkolit és a spárgát enyhén sós vízben kb. 1 percig főzzük, vízből kiszedve a brokkolit rózsáira szedjük, a spárgát 2 részre vágjuk.
  5. Majd a brokkolirózsákat és a spárgát, a felcsíkozott piros paprikát, félbevágott koktélparadicsomot szépen elrendezzük az elősütött tésztán, és harmadszorra is visszatesszük a sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5317
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 25.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom aki szereti a különleges ételeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manci Szabó 31 recept

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges, húsmentes ételeket. Bármilyen zöldséggel vagy akár hallal vagy csíkozott (előfőzött) csirkemellel is nagyon finom.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!