r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves Batan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Brokkolikrémleves Batan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1331 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5627 micro
Összesen 1324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és ételízesítős vízben (amelybe tettünk egy csipet szódabikarbónát is) megfőzzük. Nagyjából leszűrjük, pürésítjük. A lábasba visszaöntve felöntjük a tejjel, tejföllel sűrítjük, ételízesítővel ízesítjük.
  2. A levesbetéthez a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét nagyjából felverjük (nem szükséges teljesen keményre verni, maradjon kicsit folyós).
  3. A tojássárgáját kikeverjük 2 ek olívaolajjal, a liszttel. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az apróra vágott sonkát, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  4. Serpenyőben felmelegítünk 1 ek olívaolajat. Ebbe beleöntjük a tojásos masszát. A serpenyőt lefedjük, s megvárjuk, amíg a levesbetét alulról aranybarnára sül (nem szabad keverni!). Ekkor tányérra csúsztatjuk, a serpenyőt rátéve hirtelen megfordítjuk. Ezt az oldalát is aranybarnára sütjük. Ha kész, falatnyi kockákra vágjuk, ezzel kínáljuk a levest.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14634
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

A brokkolit pürésítés után fagyasztani szoktam, így az év bármely időszakában ehető, s így is nagyon gyorsan elkészül. (Költséget azért sem írtam, mert a brokkoli mostanság egész évben kapható, persze télen-tavasszal aranyáron. De a szezon az előbbi javaslattal meghosszabbítható.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges, hiszen van benne zöldség, tojás, tej, némi hús (készítmény). A gyerekek is szeretik a levesbetét miatt.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?