r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2491 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3816.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2342 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 2491 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst az esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és 1 cm-es csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát lehetőség szerint, egészenaprórafelaprítjuk. Feltesszük a szalonnát,kisütjük a zsírját, ebben folytatjukavöröshagymával, amit üvegesre pirítunk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, 1-2 perc múlva beletesszüka húskockákat, és pirítjuk -sütjük, míg a hús teljesen kifehéredik.
  4. Ekkor megszórjuk majorannával,megsózzuk, és erőteljesen borsozzuk. Kevés forró vizet öntünk rá, közepes lángon, lefedve pároljuk, főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Időközben pótoljuk a levét kevés forró vízzel.
  6. A végén ízlés szerint kevés pirospaprikával megszínezhetjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 96480
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy egyszerű, hagyományos magyar ételünk. Sokan készítjük, hisz igen gyorsan el is készül. A pirospaprika opcionális, de én mindig megszórom egy kevéssel, mert így nekem gusztusosabban néz ki. :-) Szerintünk frissen sült krumplival az igazi, és nem összekeverve a hússal, és annak szaftjával, mert akkor teljesen elázik a ropogósra sült krumpli. Természetesen, a tejfölös fokhagymás ubisali elmaradhatatlan társszereplője ennek az ételnek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek