r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cindyke
Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 2930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7906.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. A húst megmossuk, és jól megtisztítjuk (ezt azért mondom, mert én általában borjúból szoktam, és az eléggémacerás, mert nagyon hártyás, de az eredmény mennyei :) ), majd felkockázzuk, a szalonnát szintén. A vöröshagymát apróra felaprítjuk, a fokhagymát pedig csak megtisztítjuk. A burgonyával ráérünk a hús párolása alatt foglalkozni. De természetesen aki szeretné, már most előkészítheti.
  2. Egy kevés kacsazsírt hevítünk, amin szép barnára pirítjuk a szalonnát. Ha megpirult, rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezünk, és még belenyomunk 3 fokhagymát.
  3. Jól megkeverjük, és felöntjük fehérborral. Ha a levét elfőtte, újra felöntjük, és ezt addig addig folytatjuk, amíg a hús meg nem puhul. A paradicsompürét pedig csak a végén tesszük hozzá, amivel 1 percig még összefőzzük.
  4. A felkockázott burgonyát sós vízben félig megfőzzük, mondhatni előfőzzük a sütéshez. Majd leszűrjük, olívaolajban megforgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és előmelegített 180 fokos sütőben jó ropogósra sütjük.
  5. Az aranybarna ropogós krumplikockákat pedig a szaftos húshoz öntjük, jól összekeverjük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35008
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
Cindyke 5 recept

Anyukámnál lapult egy régi mesterszakácskönyv, amiből rengeteg receptet alkalmazott és mindegyik zseniális volt. Na onnan született ez a brassói is. Amit mindig így készítek, és a jövőben is fogok. :) Nagyon finom. :))

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!