r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Livike29
Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 1099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 166 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.6 g

Zsír

  • Összesen
    404 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 166 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk,megtöröljük, éskockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Felhevített olajba a hústkifehéredésig pirítom, majd amikor levet engedett,fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult.
  3. Az ízesítést mindenki maga döntheti el, hogy milyen legyen. (Én most egy boltifokhagymás fűszerkeveréket használtam.)
  4. A puhára párolt húst zsírjára sütjük.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágva, olajban megsütjük.
  6. Amikor a hússzépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá, majd a megsült krumplival egynagy tálban óvatosan összekeverjük.
  7. Díszítésnek petrezselyemmel hintetjük meg.
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1056
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 447
  • Össznézettség: 653199
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen
Livike29 20 recept

Az egyik gyerekkori kedvencem a brassói. Anyukám mindig így készítette el nekünk, és még a mai napig is csak az Ő által készített brassói a legfinomabb a világon! (Én csak próbálkozom, de azért remélem, mindenkinek tetszik majd a recept!)

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek