r
Nosalty Logó

Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Galló Lívi
Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Összesen 871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Összesen 5220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    257.7 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5605 micro
Összesen 5220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A zöldséges húshoz

  1. Az apró kockára vágott, sózotthúst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, azöldségeket, majd kevés víz hozzáadásával tovább pároljuk.
  3. Ha a hús és a zöldségek egyaránt megpuhultak, megszórjuk pirospaprikával és borssal.
  4. Fedő nélkül összeforraljuk, addig míg a levét majdnem elfövi és jó sűrű szaftja nem lesz.
  5. A végén még sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges.
  6. Közben a kockára vágott krumplit olajban kisütjük, és az elkészített húshoz keverjük.
  7. Frissen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34545
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói 7.- pulykahúsból, zöldségekkel
Galló Lívi 18 recept

Anyukámtól tanultam elkészíteni ezt a nagyon finom ételt. Gyermekkorom egyik kedvence volt, és máig is szívesen fogyasztom, és készítem. Természetesen más húsból is elkészíthető.

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek