r
Nosalty Logó

Bounty tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esteraki
Bounty tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Összesen 530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Összesen 4239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5072.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 4239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 263 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először piskótát csinálunk a szokásos módon, és 180 fokosra előmelegítjük a sütőt. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporos lisztet, a kakaóport és a vizet.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük, majd végül óvatosan beleforgatjuk (de jól eldolgozva) a tojássárgájás, lisztes krémhez.
  3. A nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, erre öntjük rá a piskótánkat, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Az én sütőmben légkeveréssel 12 perc alatt lett kész (elég vékony, ezért figyeljünk, ne száradjon ki!!).
  4. Amíg sül a piskóta, nekilátunk a krémnek.
  5. Ha megsült a piskóta, a sütőpapírnál fogva kivesszük, és egy vizes konyharuhára 'borítjuk', és óvatosan lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével szépen, szorosan feltekerjük a piskótát, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Ha már kihűlt a piskóta kitekerjük, és szépen, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd szorosan (de nem kinyomva a krémet) feltekerjük. Annyi idő elég is a csokimáznak, amíg megcsináljuk a tekercset (nem tűzforrón, de még melegen fedjük be vele a piskótát) egy lapos késsel vagy tortaformázóval egyenletesen oszlassuk el a csokit a piskótán, és ha akarjuk, szórjuk meg kókuszreszelékkel, rakjuk hűtőbe. A legjobb, ha este csináljuk, és másnapra tökéletes lesz, de ha nem bírjuk ki, akkor legalább 2-3 órát legyen a hűtőben, szeletelés előtt!

A krémhez

  1. Egy lábasba öntjük a fél liter tejet, és elkezdjük melegíteni.
  2. Hozzáadjuk a csipet sót, ha már langyos, akkor a vajat is (margarinnal is lehet, de szerintem sokkal, de sokkal finomabb krém lesz vajjal!!!) a cukrot és a búzadarát. Végül a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
  3. Folyamatosan kevergetjük! Ha elkezd már bugyogni, készen is van, le lehet venni a tűzről, és félrerakjuk hűlni.

Csokimázhoz

  1. Ha minden kihűlt, megcsináljuk a csokimázat is. Én 75%-os csokiból, vajból, kis porcukorból (mert nálunk nem mindenki szereti az étcsokit...) és vízből csináltam. Az egészet összekeverjük, és közepes lángnál folyamatosan kevergetjük, míg minden elolvad, és szép egynemű lesz. Majd félrerakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32086
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bounty tekercs
Esteraki 14 recept

Imádom a Bounty-t és az összes csokis-kókuszos süteményt, de szerettem volna egy olyan sütit, aminek tényleg Bounty íze van. Azt hiszem, sikerült!! :) íme:

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!