Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bounty palacsinta recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

E D Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
21.5 g

zsír

Összesen:
52.8 g
Telített zsírsav:
28 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
302 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
269 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
58 mg
Foszfor:
288 mg
Kálium:
370 mg
Nátrium:
558 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
47 µg

szénhidrát

Összesen:
94.7 g
Összes cukor:
31 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
94.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
56 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
202 µg
E vitamin:
6 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
128.9 g

zsír

Összesen:
316.5 g
Telített zsírsav:
171 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
77 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
43 g
Koleszterin:
1810 mg

ásványi anyagok

Összesen:
9.3 g
Kalcium:
1613 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
340 mg
Foszfor:
1728 mg
Kálium:
2220 mg
Nátrium:
3346 mg
Cink:
12 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
281 µg

szénhidrát

Összesen:
568.5 g
Összes cukor:
193 g
Élelmi rost :
41 g

víz

Összesen:
569.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
350 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
1209 µg
E vitamin:
43 mg
D vitamin:
9 µg
K vitamin:
16 µg
C vitamin:
8 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.1 g

zsír

Összesen:
12.6 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
72 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
63 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
68 mg
Kálium:
88 mg
Nátrium:
133 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
22.5 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
22.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
47 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mártika2
Márti / Mártika2 Tue, 2012-04-17 18:00

Bekerült a receptkönyvembe. Nagyon guszta, hétvégén el is készítem. Köszi a receptet.

Szilvi93
Szilvi93 Thu, 2012-02-23 15:29

Nagyon finomnak tűnik :) valamelyik nap tuti megcsinálom :):)

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2011-04-20 20:30

Kedves Éva!
Lehet, hogy a fotózás nem az erősséged, de ez a kép szerintem is étvágygerjesztő!!! :) Mivel már ilyen késő van, csak azért nem csinálom meg, de holnap kipróbálom! :)
A tejszínt és a vaníliás cukrot akkor kell már hozzáönteni, amikor már besűrűsödött és levettük a tűzről?
Köszi!
Üdv,
WM

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-20 20:54

Kedves WM!
Nagyon kedves vagy, köszi, hogy pátyolgatod a lelkemet! :-)))
Úgy szoktam, hogy a tejszínt, még a főzés végén hozzáadom, de már nem nagyon hagyom forrni, csak jól elkeverem és ha "buggyan" egyet, leveszem a tűzről és akkor keverem hozzá a vaniliás cukrot, hogy ne főjön el az aromája.
Örülök, hogy kipróbálod, sok sikert!
Üdv. Éva

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-04-20 18:54

Kedves Éva!
Ez nagyon gusztusos, és a kép is gyönyörű!
Üdv.
Livi

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-20 19:53

Kedves Livi!
Köszönöm szépen! Hát...a kép?...lehet, hogy nem leszek profi fotós. :-)))
Üdv. Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-04-20 17:14

Nagyon szép! Ugyanúgy vagyok vele, mint Gabi, kedvet kaptam, mindjárt nekiállok, hiszen van itthon hozzá minden... :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-04-20 17:10

Kedves Éva! Ez nagyon finom desszert lehet, gratulálok! A fotó is guszta. Én nem rontanám el bolti pudingporral, mert a főzött krém az igazi, ahogy a 2. pontban készíted. Nagyon megkívántam, most szívesen megkóstolnám. Igazából adott itthon minden hozzávaló, szóval akár holnap ki is próbálhatnám. :-) Köszi az ötletet! Szép napot (vagy már lassan estét): Gabi

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-20 19:46

Kedves Gabi!
Köszönöm szépen az elismerést, örülök, hogy így kép alapján is megkívántad! (pedig ez a fotózás...nem az én erősségem). Egyetértek, a puding helyett a krém, csak gyakorlatlanabbak számára lehet, hogy egyszerűbb. Tőlem is megkérdezték (aki evett nálam), hogy készíthetné e pudinggal, mert az neki egyszerűbb, és ő azzal készíti. Tudod, ízlések és pofonok, gyorsaság és odaadás harca ez. :-)))
Szép estét Nektek is!
Éva

930
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
1 teáskanál
tej 5 dl
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 0.5 l
habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 2 csomag
kókuszreszelék 15 dkg
barackbefőtt 20 dkg
csokiszósz 6 ek