r
Nosalty Logó

Borzas pudingos-túrós gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paprika&Angels
Borzas pudingos-túrós gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7814.7 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    2668 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.1 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    693 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2176 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 6783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való alapanyagokat egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Ha a margarin (vagy vaj) túl kemény, egy picit felolvasztjuk, de ne teljesen folyósra.
  2. A tészta elég lágy lesz, én nem szoktam kinyújtani, hanem belenyomkodom a tepsibe. Ehhez egy picivel többet, mint a felét használjuk.
  3. A tésztára kerül a baracklekvár (vagy helyettesíthető ízlés szerint más lekvárral is), majd a túrós-joghurtos-pudingos töltelék, végül ráreszeljük a maradék tésztát.

A töltelékhez

  1. A 3 tojásfehérjét felverjük kb. a fele cukorral. Hozzákeverjük a túróhoz.
  2. A pudingot a 0,5 liter tejjel és a maradék cukorral megfőzzük, és hozzáadjuk a kis pohár joghurtot.
  3. Végül a túrós és a joghurtos-pudingos keveréket összedolgozzuk, hozzáadunk egy kis vaníliakivonatot (vagy vaníliás cukrot) és egy pici citromlevet.
  4. A baracklekváros rétegre ráhalmozzuk, majd ahogy fentebb is írtam, ráreszeljük a maradék tésztát.
  5. Mehet a süti az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3879
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Ajánló

A cukor nyugodtan helyettesíthető Eritritollal/Xilittel vagy más cukorhelyettesítővel. (Megj: a cukorhoz képest ezeknek az édesítőknek más az édességük, nem árt kóstolni.:) ) A gluténmentes lisztekkel érdemes kísérletezni, az Alfa Mix helyett jó még a Schär C Mix is ehhez a tésztához. Akinek nincs gluténérzékenysége, ugyanennyi sima liszttel helyettesítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paprika&Angels 11 recept

Ez egy kísérleti sütinek indult, de jól sült ki :) Szó szerint. Férjem nem szereti a száraz sütiket, a túrót és pudingot pedig egyenesen imádja. Ezért gondoltam hogy kombinálom a kettőt, és a tetejét pedig (hogy csinos is legyen), borzasra készítettem. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?