r
Nosalty Logó

Bortésztában sült cékla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Bortésztában sült cékla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Összesen 603 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Összesen 2406 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Összesen 206 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 603 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2406 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a tojásokkal és a sóval csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk lassanként a tejet és a bort, jól kidolgozzuk. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnunk. Egy órát hűtőben pihentetjük.
  2. A céklákat megpucoljuk, felnegyedeljük (de vághatjuk kisebb hasábokra is). Egy lábosba vizet töltünk (annyit, amennyi ellepi a céklákat), belereszeljük a szerecsendiót, majd nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldséget.
  3. A kihűlt cékladarabokat a tésztába forgatjuk.
  4. A vajat egy kisebb lábosban felhevítjük, majd időnként forgatva hirtelen kisütjük benne a céklákat.
  5. Lekvárral vagy mézzel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2965
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 12.

Ajánló

A cékla főzővizét ízesíthetjük cukorral, sóval, fahéjjal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A recept Bornemisza Anna 1680-as szakácskönyvéből való. Részletek itt.

Hozzávalók

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.