r
Nosalty Logó

Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Audrey
Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 1590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

húsgombóc

Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1668 micro
  • β-karotin
    4767 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2729 micro
Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3728.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    4345.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2891 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    1089 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    10007 micro
  • β-karotin
    28601 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    16371 micro
Összesen 1590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

leves

húsgombóc

Elkészítés

leves

  1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket: vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet is, amiből egy evőkanálnyit tegyünk félre a gombóchoz, a borsót pedig mossuk át.
  2. Kevés olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, amiből egy evőkanálnyit vegyünk ki, és tegyük félre a gombóchoz.
  3. Adjuk a hagymához a répákat és a karalábét, és azokkal együtt is pirítsuk még legalább 5 percig, aztán mehet hozzá a borsó és a petrezselyem is még 1 percig.
  4. Szórjuk meg pirosparpikával és liszttel a zöldségeket, keverjük át gyorsan, és öntsük is fel vízzel (ha kicsit hígabb levest szeretnél, akkor többet adj hozzá). Ízlés szerint sózzuk meg, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

húsgombóc

  1. Amíg fő a leves, készítsük el a gombócokat:
  2. Dolgozzuk össze a darált húst a tojással, a pirított hagymával, petrezselyemmel, fokhagymával, zsemlemorzsával, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl lágy a massza, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát.
  3. Vizes kézzel formázzunk kb. 2 cm átmérőjű kis gombócokat a masszából.
  4. Amikor már szinte teljesen megfőttek a zöldségek, tegyük a levesbe a gombócokat, és még további 5-10 percig főzzük (gombóc nagyságától függően).
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10367
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a borsólevest, zöldséglevest, főleg ilyenkor tavasszal, nyár elején a zsenge zöldségekből. Párommal is szerettem volna megkedveltetni, ezért jött az ötlet, hogy húsgombóccal dobom fel. Sikere is volt, úgyhogy ezentúl csak így fogom csinálni :) Sokkal jobb és kiadósabb így, mint galuskával vagy anélkül.

Hozzávalók

leves

húsgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?