r
Nosalty Logó

Borsógulyás tyúkból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Borsógulyás tyúkból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 812 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 3250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1910 micro
  • β-karotin
    5653 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    3722 micro
Összesen 812 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5658.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    4361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    1034 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    7640 micro
  • β-karotin
    22613 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    14888 micro
Összesen 3250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A gulyáshoz

  1. A tyúkot szokásos módon felaprítjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a tyúk kisült zsírján megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük pici vízzel, és beletesszük a húst. Fehéredésig lepirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és kb 1- 1,5 óráig lassú tűzön főzzük. Mikor már a hús puha, a tetszés szerint felvágott zöldségeket /répa, zöldség, zeller+ zöldje, petrezselyemzöld, borsó, paprika, paradicsom, burgonya / beletesszük.
  3. Amíg ezek is puhára főnek, megcsináljuk a csipetkét, és ezt is belefőzzük / kb. 5 perc /.
  4. Ha kell, utána ízesítünk /só, bors/!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19292
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Ajánló

Finom friss kenyérrel és erős paprikával tálaljuk /annak, aki szereti az erőset /! A főzési idő természetesen attól függ, hogy mennyire volt öreg a tyúk. Ha lehet, házi öreg tyúkot használjunk hozzá! Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tyúkhúslevest nagyon szeretjük, de kell egy kis változatosság :))) Gulyáslevest is szeretjük, de nem muszáj mindig marhahúsról csinálni :). Ez a leves a kettő kombinációja, felturbózva borsóval !

Hozzávalók

A gulyáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek