r
Nosalty Logó

Borscs pampuskival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Borscs pampuskival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 330 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 3976 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Összesen 56 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 330 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10949.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    5501 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    5619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2563 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    655 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1433 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7626 micro
  • β-karotin
    18484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13809 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 3976 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    194 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Elkészítés

A borscshoz

  1. A húst felkockázzuk (én vegyesen szoktam, oldalas és combja). Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, az ételízesítőt, és megfőzzük.
  2. A répát, zellert, petrezselyemgyökeret, karalábét felkarikázzuk. A céklát vékony csíkokra szeleteljük. A 2 apróra vágott hagymát olajban üvegesre sütjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük. Hozzáadjuk a 3 ek paradicsompürét és a pirospaprikát, felöntjük annyit vízzel, amennyiben fedő alatt megpuhul a zöldség. Ételízesítővel és fekete borssal ízesítjük.
  3. Mikor már puhára főtt a hús, a zöldségalapot hozzáöntjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a legyalult káposztát, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
  4. A pampuskihoz az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzátesszük a cukrot, pár ek lisztet a 40 dkg-ból, és összekeverjük a meleg víz egyharmadával. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy felhabosodjon.
  5. Ha már jól felhabosodott, hozzátesszük a sóval elkevert maradék lisztet, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajat, és pár percig dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  6. Ha megkelt átgyúrjuk, és lisztezett felületen kis gombócokat formázunk belőle (olyan pingpong labdányiakat).
  7. Kibélelünk egy kerek formát sütőpapírral, és szépen belerakosgatjuk a gombócokat - a gombócok ne legyenek túl szorosan egymás mellett, de töltsék ki a formát.
  8. Hagyjuk megint kelni őket, közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
  9. Légkeveréssel sütjük kb. 20-25 percig (megint elfelejtettem megnézni, hogy mikor tettem be). Akkor jó, ha elkezd barnulni a teteje.
  10. Kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, és még melegen megkenjük az öntettel. Langyosan együk a borscshoz - nagyon finom (borscs nélkül is).
  11. Öntet: A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomóval áttörjük, hozzákeverünk egy csipet sót, a vizet, olajat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6380
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Ajánló

Fokhagymás kenyérrel a legfinomabb.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom egy leves, sok-sok tejföllel.

Hozzávalók

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek