r
Nosalty Logó

Bőrös malaccomb rozmaringgal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petruska
Bőrös malaccomb rozmaringgal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
sörös
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A comb bőrét kicsit be lehet kockázni.
  2. A fűszereket összekeverjük, és a hús mindkét oldalát jól bedörzsöljük. Érdemes előző nap előkészíteni, hogy jól átjárja a fűszerkeverék.
  3. Olajjal is meglocsoljuk, de csak finoman. A hagymákat rászeleteljük. Persze mindezt már a tepsiben, amiben sütni fogjuk. Lefóliázzuk a húst, és betesszük a hűtőbe "érni".
  4. Sütés előtt rátesszük a zsírt, aláöntünk kb fél-1 dl sört és fél dl vizet. A tepsit lefedjük, vagy alufóliával lezárjuk. Megsütjük. Érdemes néha megnézni, kell-e aláönteni valami folyadékot. Mikor a hús már puha, levesszük a fóliát vagy a fedőt, és szép pirosra sütjük. A szeletet meg is lehet fordítani menet közben, hogy a fűszeres lé mind a két felét átjárja.
  5. Párolt káposztával, hagymás burgonyával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 30748
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Vendégváráshoz is alkalmas, nem kell mellette állni, csak időnként ránézni. Kiadós, laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bőrös malaccomb rozmaringgal
Petruska 61 recept

A hentesnél "szemezett" velem pár szelet nagyobb bőrös comb. Gondoltam, valami finomat biztosan lehet belőle készíteni. Családom alig várta, hogy elkészüljön, mert nagyon jól nézett ki már a tepsiben is! :-) A pácot meg lehet bolondítani 1-2 kanál mézzel is, vagy sör helyett fehérbort is önthetünk alá. Kellemesen érződik a rozmaring íze! Persze aki nem rajong érte annyira, tegyen bele kevesebbet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!