r
Nosalty Logó

Borjúszelet párolt zöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Borjúszelet párolt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 75 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    3463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2835.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1513 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5355 micro
  • β-karotin
    13853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    4894 micro
Összesen 1310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    604 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szelet húsokat jól megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, egy pár szem egész borssal is meghintjük (vagy steak fűszerkeveréket is választhatunk), és letakarva állni hagyjuk.
  2. Közben a tisztított zöldségeket vastagabb szeletekre felkarikázzuk, a gombát félbe vágjuk, ha nagyobb fejek, akkor negyedelhetjük is. Akkor lesz tetszetősaz összhatás a tányéron,ha vastagabb szál répákat választunk.
  3. A zöldségeket egy nagyobb edényben forró vajon sóval, borssal összeforgatjuk, és felöntjük egy kis vízzel, letakarva 15-20 percig alacsony hőfokon (nálam 4-esen) megpároljuk.
  4. Miután letakarva otthagyhatjuk a zöldségeket egy serpenyőben, olívaolajon megsütjük a húst. Egyik felüket 3 percig, a másikat csak másfél-két percig, hogy a közepük még szép rózsaszín maradjon. Ha átsütve szeretjük, akkor természetesen tovább kell sütni a szeleteket.
  5. Amikor elkészültek, egy tálban letakarjuk őket, és állni hagyjuk pár percre, a finom levecskét, amit engedtek, visszaöntjük a serpenyőbe, ahol az egész borsszemek maradtak, és összeforraljuk pár perc alatt.
  6. Tálaláskor ezzel a finom szafttal löttyintjük nyakon a húst. Azöldéget apróra vágott pertezselyemmel megszórjuk, friss, koktélparadicsommal díszítjük.
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20742
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Gyors vacsora, de akár ebéd is válhat belőle. Bélszín helyett az olcsóbb, viszont ritkább borjúhús nagyszerű választás. A köretet bármilyen más sülthöz ajánlom, hiszen sokszor előfordul az emberrel, hogy a húsleveshez vásárolt zöldségekből marad még néhány szál répa. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos ritkán van időm piacra menni, most is csak egy közeli hentesnél láttam meg a gyönyörű borjúhusit, ami aztán megihlette ezt a vacsorát.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!