r
Nosalty Logó

Bőrén sült lazac citromos rizottóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Bőrén sült lazac citromos rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Összesen 856 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Összesen 3429 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Összesen 115 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    874 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 856 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11115.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    6361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3495 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3429 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Elkészítés

Hozzávalók a rizottóhoz

  1. 4 dkg vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a rizottó rizst , átpirítjuk kicsit, nem kell sokáig, majd felöntjük kevés alaplével, és elkezdjük a főzést. Nem takarjuk le, kevergetjük folyamatosan, miközben merőkanalanként adjuk hozzá az alaplét. Kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Aki puhábban szereti, az főzheti tovább (én is puhán szeretem, bár tudom hogy az eredeti keményebb).
  2. Ebben a fázisban lehet eltenni a rizottót, és tálalás előtt befejezni a következőképpen. Alaplével felmelegítjük a félig elkészült rizottót, annyi alaplét adunk hozzá, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a maradék vajat, a parmezán sajtot, és ízesítjük citromlével.

Hozzávalók a lazachoz

  1. A lazacot megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, kb 20 dkg-os szeletekre vágjuk, a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Pár órával a sütés előtt a húsos felét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, majd hűtőben hagyjuk állni. Sütés előtt újra szárazra töröljük.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és amikor forró, beletesszük a lazacot bőrével lefelé. Tenyerünkkel lenyomjuk, hogy ne ugorjon össze, kb 2-3 percig sütjük, majd lapáttal átfordítjuk, és 2-3 perc alatt készre sütjük.
  3. Sütés alatt a vajba karikára vágott fokhagymát dobunk, így sütjük a lazacot.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 14551
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Ajánlom ünnepi alkalmakra. A rizottót előző nap félig elkészítettem, így nagyon hamar elkészült az ünnepi vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bőrén sült lazac citromos rizottóval
Nyuszikutya 51 recept

Próbálkoztam többször lazacot sütni, nagyon megkedvelte a család. Ezért az ünnepi vacsora nálunk ez az összeállítás volt. Könnyű étel, de mégis nagyon különleges fogás, és ami nagyon klassz benne, hogy a rizottó előre elkészíthető, a lazac pedig nagyon hamar elkészül, így bőven marad idő a karácsonyfa díszítésre.

Hozzávalók

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek