r
Nosalty Logó

Bolognai tésztarakottas (Bolognai tészta 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Bolognai tésztarakottas  (Bolognai tészta 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 1007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 4024 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6968.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1321 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7686 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4024 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    380 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc).
  3. Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk.
  4. A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük.
  5. Az öntetheza két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A tepsit kiolajozzuk.
  7. A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot.
  8. Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 60648
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 16.

Ajánló

Tejföllel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Érdemes kipróbálni a poralapokonon lévő recepteket. Mi is így tettünk és az eredmény igen ízletes lett.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek