r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Adél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai spagetti Adél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2711 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 542 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9016.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    5950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 2711 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst megpároljuk, közben fűszerezzük ízlés szerint (só, bors). Eközben a tésztát feltesszük főzni. (Ha rakunk egy kis olajat a vízbe, amiben a tészta fő, akkor nem ragad össze.)
  2. Hozzáöntünk egy pohár vizet a darált húshoz, utána belerakjuk az alapport. Pár evőkanál tejfölt kanalazunk hozzá (ez elnyomja az alappor erős ízét). Aki édeskésen szereti, adhat hozzá ketchupot is.
  3. A megfőtt tésztát leszűrjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4223
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Ha a családnak főzünk keverjük össze a szószt a tésztával, így több adag lesz belőle. Ha a tálalásra fektetjük a hangsúlyt, akkor tegyünk tésztát a tányér közepére, és merjünk a szószból a tészta tetejére. A tészta közepébe 2 szál snidlinget állítsunk díszítésképpen. A tányér szélét szórjuk meg pirospaprikával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Örök kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek