r
Nosalty Logó

Bolognai-rakottas -Bolognai tészta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Bolognai-rakottas -Bolognai tészta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 411 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4037.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2707 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirongatjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, 1 ek oregánót, valamivel kevesebb bazsalikomot adunk hozzá, kicsit átpirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntjük.
  3. Kb. 20 perc elég, hogy megpárolódjon, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a rétesliszttel csomómentesre elkevert tejfölt.
  4. Felforraljuk, majd ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá.
  5. A tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a raguval, tepsibe simítjuk, tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben összesütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11663
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valamivel feldobni a megszokott bolognai tésztát. Sikerült... 8)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!