r
Nosalty Logó

Bolognai rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 902 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3607 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3849 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    8494 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 902 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7358 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2889 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1403 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15395 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    33975 micro
  • Lut-zea
    4341 micro
Összesen 3607 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1505 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.
  2. Ha a zöldségeknek már finom illata terjeng, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve takaréklángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után töltjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
  3. Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és a paradicsomlét összerottyantjuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.
  4. Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva: tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu, paradicsomszósz. Ezt addig ismételjük, még minden összetevő elfogy.
  5. A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.
  6. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 603
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 124742
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen volt már tészta, és régen volt bolognai, így gyorsan hiány pótoltam, és készítettem egy nagyon finom bolognait. Most nem a hagyományos spagetti tésztát választottam, és szerettem volna picit feldobni, így bolondítottam mozzarellával, és összesütöttem. Nagy sikert aratott a recept, így biztosan gyakrabban fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek