r
Nosalty Logó

Bolognai palacsinta 2. - tepsiben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Bolognai palacsinta 2. - tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5560.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    2385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    2516 micro
  • β-karotin
    7246 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2427 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsinta hozzávalóiból kevés víz vagy ásványvíz hozzáadásával tésztát kavarunk. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle, kb. 12 darab lesz.
  2. A hagymát apróra vágjuk, az olajon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a lereszelt répát (ez el is hagyható), sózzuk, borsozzuk.
  3. Morzsalékosra pirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a pirospaprikát és a zöldfűszereket, összefőzzük.
  4. A palacsintákat megtöltjük a kész töltelékkel.
  5. Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kiolajozunk, belepakoljuk a palacsintákat.
  6. A tejfölben elkeverünk 1-2 késhegynyi pirospaprikát, rákenjük a palacsinták tetejére.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, addig sütjük, míg kissé megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 42708
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Ajánló

Tálaláskor reszelt sajt kerülhet a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekek szeretik a  bolognait, meg a palacsintát is, s egy hirtelen jött ötlettől vezérelve, kombináltam a kettőt. Ízlett a családnak.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?