r
Nosalty Logó

Bográcsos marhapörkölt 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Bográcsos marhapörkölt 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 11973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1132.9 g

Zsír

  • Összesen
    624.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40821.4 g
  • Cink
    355 mg
  • Szelén
    907 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    11375 mg
  • Nátrium
    24812 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    11534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    29 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    298 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1099 micro
  • β-karotin
    7885 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3678 micro
Összesen 11973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    182 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk az inas részektől, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk a gerezdeket.
  3. A paradicsomot meghámozzuk, és felkockázzuk. A paprikát apró kockára vágjuk.
  4. A vöröshagymát és az olajat beletesszük egy 25 l-es bográcsba 3 ek sóval.
  5. A tüzet hagyjuk jól leégni, és a parázs melegénél, folyamatos kevergetés közben, kb. 30 perc alattüvegesre pároljuk a hagymát. Kb. félidőben hozzáadjuk a fokhagymát is.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát. Kis ideig együtt pároljuk, majd borssal, majorannával és pirospaprikával fűszerezzük. Kevés vizet öntünk hozzá, hogy meg ne égjen a paprika.
  7. Beletesszük a felkockázott húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Beledobjuk a babérleveleket.
  8. Ekkor már "magasabbra vehetjük a lángot" és időnként megkevergetve kb. 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk a húst.
  9. A főzési idő befejezése előtt kb. 20 perccel hozzákeverjük a vörösbort, és hagyjuk hogy jól összefőjjön.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 128
  • Össznézettség: 136818
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 07.

Ajánló

Sós vízben főzött krumplival, fehér kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bográcsos marhapörkölt 2.
ze(n)derta 188 recept

Bevallom, meglehetősen cidriztem a felkéréstől, hogy marhapörköltet főzzek 14 főre. Talán már kiderült, hogy nem vagyok valami nagy húsevő - nemhiába a sok zöldség, meg gabona... De azt hiszem sikerült felnőnöm a feladathoz, legalábbis az üres tányérok és elégedett arcok ezt igazolták. Ebből az adagból tizennégyen jól laktunk, sőt még másnapra is bőven maradt belőle. Sőt még egy új szóval is gyarapodott a gasztronómiai szókincsem: hagyjuk a hagymát presledni. Ami annyit tesz, üvegesre pirulni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek