r
Nosalty Logó

Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 512 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 2039 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 211 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 512 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2039 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A megszokott módon palacsinta tésztát készítünk, és egy kicsit sűrűbbre hagyjuk, reszelünk bele citromhéjat és egy csomag vaníliás cukrot is beleszórunk.
  2. A bodzavirágokat, nem mossuk meg, és nem rázogatjuk, hanem bemártjuk a tésztába, és vajon, lassú tűzön szépen aranybarnára sütjük. Miközben a virágos részével lefelé elkezd sülni, a vastagabb virágtartó szárakat levágjuk egy ollóval, és csak ezután fordítsuk meg a virágot.
  3. Sütés után tányérra tesszük, epret halmozunk rá, és félbehajtjuk, megszórjuk burbon vaníliás cukorral, és azon melegében vaníliafagyival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Azoknak, akik valami igazán zamatos és különleges desszertre vágynak. Néhány jó tanács a bodzával kapcsolatban: Autóutaktól távol szedjük le a virágokat. Mivel nem jó lemosni, próbáljuk por- és szennyeződésmentes helyen szedegetni. A virágot teljesen kinyílt állapotban, ollóval vágjuk le a növényről. Virágos részével fölfelé helyezzük kosárba, és amíg fel nem használjuk, ne fedjük le mert, a felhevűlt virágok nagyon hamar befüllednek. Max. 1-2 órát hagyjuk állni, mert elhervad és gyorsan elfonnyad. A bodza zamatát a virágpora adja, ezért ez az elővigyázat, de higgyjétek el, MEGÉRI.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden formátumban imádom a bodzát, csodálatos növény. Gyermekkoromban a szárából sípot készítettünk. Gasztronómiai szempontból pedig leírhatatlanul csodás zamatú. A népszerű szörp és üdítő mellet, palacsintatésztában elkészítve egyenesen mennyei manna. A virág szerkezete kissé emlékeztet a kaporéra, nagyon csodás vele minden túrós sütemény is, szoktam készíteni bodzás túrós pitét és rétest is. Bodzás fagyit, mojitot és a terméséből lekvárt. Remélem kedvet kaptatok. Bodzázásra fel!! Ja és ne feledjük a jó kis bodzapálinkát sem!

Hozzávalók

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek