r
Nosalty Logó

Bodzaleves habgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Bodzaleves habgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Összesen 1823 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1823 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Elkészítés

A bodzaleveshez

  1. A virágokat és a citromot megmossuk.
  2. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk.
  3. Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk,mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.
  4. A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingot és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
  5. A levest hidegen habgaluskával tálaljuk.
  6. Habgaluska készítése:
  7. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.
  8. A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. (Mintha madártejet készítenénk.)
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 25076
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 26.

Ajánló

Kínálhatjuk még vaníliafagyival, tejszínhabbal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly Balaton környéki kirándulás alkalmával ettem bodzalevest. Gondoltam itt az ideje, hogy itthon is készüljön egy. Nagyon finom üdítő leves, aki szereti a bodzát nem fog csalódni benne. A galuskakészítésnél megmaradt tejből Kisfiam "ötletére" madártej készült. Galuskafőzés közben megjelent konyhában. "- De jó Anya, végre madártej lesz ebédre? „  

Hozzávalók

A bodzaleveshez

A habgaluskához

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek