r
Nosalty Logó

Bisque - hamis homárleves)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boribon
Bisque - hamis homárleves)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1680 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12225 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 420 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7249.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    5270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48899 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1680 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2568 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük 2 ek olajon.
  2. Hozzáadjuk a brandy-t, majd a paradicsompürét, és felengedjük az alaplével. Beleöntjük a bort is, és felforraljuk. Ízesítjük kakukkfűvel, sóval és borssal.
  3. A maradék 2 ek olajjal és a liszttel berántjuk a levest. (Vagy külön kis lábasban világosra megpirítjuk a lisztet, majd kevés forró levest hozzáadva a leveshez keverjük, vagy csak egyszerűen kis tálkában kikeverjük a lisztet az olajjal.)
  4. Hozzáadjuk a tengeri mixet. Ha nyers, akkor nagyon rövid ideig, kb. 2 percig főzzük. Ha pedig már készen vettük, akkor rögton hozzáadjuk a tejszínt. Éppen csak egyet forralunk rajta, és kész.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk egy pici cayenneborssal.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5288
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Ajánló

A kakukkfű mellett használhatunk más zöldfűszert is, ami illik a hozzá, pl. majoranna, bazsalikom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bisque - hamis homárleves)
Boribon 21 recept

Ez a tartalmas leves homárból készül, de mivel azt aranyárban mérik, én tengeri herkenyűs mixből vagy királyrákból szoktam csinálni. Majd egyszer, ha valamit nagyon szeretnék ünnepelni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek