r
Nosalty Logó

Birsalmatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Birsalmatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 931 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5583 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 931 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.1 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 5583 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjuk össze a lisztet a cukor felével, 2 db tojással, a vajjal, a sütőporral és egy csipet sóval. Letakarva tegyük hütőbe 30 percre.
  2. A meghámozott, kimagozott birsalmát apró kockákra vágjuk.
  3. Karamellizáljuk a maradék cukrot, majd adjuk hozzá a birsalmát, a citrom lereszelt héját és levét, illetve a mazsolát. Öntsük fel 3 dl almalével és főzzük lefedve 5-6 percig.
  4. Keverjük a pudingport a maradék almaléhez, és ezzel együtt főzzük még 1-2 percig az almát.
  5. A tészta 2/3-át nyújtsuk ki. Fektessük egy 26 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy az oldalát is befedje. Szurkáljuk meg villával az alját, és szorjuk meg a zsemlemorzsával, majd szedjük rá a birsalmát.
  6. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és fektessük a töltelék tetejére, a tésztaszéleket nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg a torta tetejét is, majd kenjük meg a maradék tojással. Tegyük a sütőbe. A sütési idő felénél takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18303
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 25.

Ajánló

Vaníliafagyival nagyon finom!  A mazsola elhagyható. Ha a sütés után várunk a torta megszegésével pár órát, akkor a tésztája is megpuhul, és szeletelésnél nem törik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Szerettem volna olyan süteményt készíteni, amibe birsalma kell, és ezt a tortát találtam egy újságban. Már körtével is kipróbáltam, és nagyon finom volt úgy is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek