r
Nosalty Logó

Birsalmás kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Birsalmás kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 379 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2281 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 191 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 379 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2281 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát: a lisztet egy tálba szitáljuk, szórunk rá egy csipet sót. A hideg vajat apróra vágjuk, a liszthez adjuk, és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A birsalmát megmossuk, megpucoljuk, kivájjuk a magházát, és felszeleteljük.
  3. Felmelegítjük a vajat, a birsalmákat rádobjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal, és néha kevergetve sűrűre főzzük.
  4. Kivesszük a tésztát a hűtőből, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, (kb. 2 mm) és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Vajazott-lisztezett muffinformába helyezzük a tésztakorongokat, és beleigazítjuk. (Nem kell nagyon nyomkodni, az omlós tészta nem tűri, hogy sokat macerálják.)
  6. Megtöltjük a birspürével, és a tetejükre helyezünk egy-egy téglalapnyi tésztát a fel nem használt hulladékból. (Ne töltsük nagyon tele, mert ha sülés közben a birs kibugyog, akkor beragasztja a kosarakat a formába, és az életben nem vesszük ki belőle. Legalábbis egyben.)
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.
  8. Pár percet hagyjuk hűlni, majd egyszerűen kiszedjük őket a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk. Nekem ebből a mennyiségből 15 kosárkám lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10830
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten böngészve találtam ezt a receptet. Az omlós tészta amúgy is a kedvenc süteményt alapom, a birs meg...hát, amíg iskolába jártam, ez volt az egyetlen, ami miatt a szeptembert vártam. Őszintén szólva nem sok reményt fűztem a dologhoz, a tészta mégis csak vaj meg liszt, még cukor sincs benne. Csak azt nem tudom, mikor fogom már megtanulni, hogy az egyszerű dolgok a legjobbak. Soha életemben nem ettem még ilyen finom tésztát, asszem örökre az agyamba véstem (nem mintha olyan bonyolult lenne...) és mindent meg fogok vele tölteni, ami valaha fán volt. Esetleg mozgott, sósat is pakolhatunk bele... De csak akkor, ha a birskorszak lejárt. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek