r
Nosalty Logó

Birkapörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
V2rider
Birkapörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1949 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 23390 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1949 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1434.5 g

Zsír

  • Összesen
    1861.9 g
  • Telített zsírsav
    814 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    765 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    6091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24257.4 g
  • Cink
    283 mg
  • Szelén
    1672 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    138 mg
  • Magnézium
    2003 mg
  • Foszfor
    13866 mg
  • Nátrium
    4934 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    6209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    201 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    516 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1755 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4199 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3082 micro
Összesen 23390 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Leszedjük a faggyút a húsról, felkockázzuk a színhúst, kb. 3x3cm-re, a csontosát elfűrészeljük kb 5 cm-re.
  2. Felaprítjuk a vöröshagymát.
  3. Alágyújtunk a bográcsnak, a zsírt felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát.
  4. Rárakjuk a színhúst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk, utána rárakjuk a csontosát, ezt is kissé pirítjuk.
  5. Megszórjuk pirospaprikával, jól összeforgatjuk, ha kell vizet öntünk alá, néha megkeverjük.
  6. Lassú tűzön főzzük, közben felaprítjuk a belsőséget 1x1 cm-s kockákra.
  7. Kb. 1,5 óra múlva hozzáadjuk a belsőséget, a lenyomott fokhagymát, a borsot, csilit és összekeverjük.
  8. Puhulásig főzzük, már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, nehogy a hús összetörjön.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 118653
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birkapörkölt bográcsban
V2rider 21 recept

A párom szülei birkát vágtak, másnap sor került a főzésre. Nem ez volt az első alkalom, náluk hagyomány családi ünnepekkor birkát vagy kecskét vágni. Mindig meg volt az állandó szakács, akinek a feladata volt a főzés, sajnos most családi okok miatt nem tudott eljönni. Így ránk maradt a feladat. Ő hagyományos módon szokta elkészíteni, de én úgy gondoltam, inkább pörkölt készítéséhez hasonlóan oldjuk meg a feladatot. A párommal közösen álltunk neki, mint általában a szabadtéri főzéshez. A bográcsból a 40 litereset használtuk. Kicsit tartottam tőle, mert mi még birkát nem főztünk, de a végeredmény nagyon finom lett. A birka egyébként 2012 tavaszi volt, nem túl nagy, de szép húsos, a combjai és a karajok a fagyasztóba kerültek a fele belsőséggel együtt, a főzés december 21.-én volt elkövetve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek