r
Nosalty Logó

Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bélszínsteak libamájjal, szalonnával és márványsajt-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1150 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3448 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.2 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    2971 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1150 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14880.6 g
  • Cink
    302 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    3198 mg
  • Nátrium
    8912 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28140 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    169 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2574 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 3448 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csodálatos steak-et lehártyázzuk, és gyönyörű szeletekre vágjuk, kb. 5-6 cm vastagra. Megkenjük mustárral a szeleteket, és félretesszük.
  2. A baconszeleteket egy teflon edényben ropogósra sütjük, jól lecsepegtetjük, és ezt is félretesszük.
  3. A libamájat 2-3 cm vastagságúra felszeleteljük és zsiradék nélkül elkezdjük sütni egy teflon edényben, aminek magas a fala (a sok kisült zsír miatt fontos). Addig sütjük, amíg mind a két oldala megpirul, ízlés kérdése (mi úgy szeretjük, ha kívül picit roppan, belül vajpuha).
  4. A mártást is elkészítjük közben. A tejszínt egy edénybe öntjük, és belecsipkedjük a sajtot. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg sűrűsödik, sózzuk, ha kell. Félretesszük.
  5. A kenyér szeleteket közben megpirítjuk a sütőben (én sose eszem meg, igazából csak azért kell, hogy a húsból kifolyó nedvességet felfogja, én a steakkel akarok jól lakni, nem a kenyérrel elvet vallom.:) ) A kenyér pirítása után, ha steakburgonyát akarunk mellé enni, tegyük a sütőbe (nekem fagyasztott volt otthon, sütőben süthető fajta), 200 C fokon 20 perc alatt ropogósra sül.
  6. A húst sütjük a legvégén, addigra már mindennek készen kell lennie, a krumpli kerülhet a sütőbe a hússütéssel együtt is, annak sem kell sok idő. Attól függően, hogy a szeleteket hogyan kérjük (angolos, közepes, teljesen átsült), olvassunk utána remek honlapok vannak, hogy meddig kell sütni, stb. Tapasztalat kérdése is...
  7. A mi bevált sütési időnk 5 perc oldalanként, "közepes (medium)" sütéssel ekkora szelet húsokhoz. Egy teflon edényt felforrósítunk. Mielőtt a húst zsiradék nélkül beletennénk, csipet sóval dörzsöljük át az oldalait. A megadott ideig süssük, vagy ki hogy szereti, és tálaljunk.
  8. Tálalás: 1 szelet kenyérre 1 szelet steaket rakunk, rátesszük a libamájat, és megkoronázzuk a baconnel. Köretnek sütőben sült steak burgonyát tálalunk, és mellé, hogy jobban csússzon, márványmártást szedünk. Jó étvágyat kívánok!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4180
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a steak-et! End of story!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek