r
Nosalty Logó

Bélszín steak ahogy Kokki készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kokki
Bélszín steak ahogy Kokki készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 918 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 230 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2049.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 918 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt lehártyázzuk, minél vékonyabban, majd a két végét levágjuk. A törzsből 15-20 dkg-os darabokat vágunk.
  2. Kézzel kicsit megnyomkodjuk, majd sózzuk, borsozzuk és fóliacsíkba tekerjük, hogy a hús sütés után is korong formájú maradjon.
  3. A serpenyőbe egy pár csepp olajat öntünk, és amikor már nagyon forró, belerakjuk a húst sülni.
  4. Kb. percenként forgatjuk meg a húsokat, és ízlés szerint sütjük készre.
  5. Tálalás előtt tányérra rakva 1-2 percig pihentetjük a hús mindkét oldalát. Ez idő alatt enged egy kis szaftot, amit a borsmártásba felhasználunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10981
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

A húst csak közvetlenül a sütés előtt sózzuk, vagy akár sütés után is lehetséges, de semmiképpen nem állhat megsózva. Sütés közben ujjal nyomkodva tudjuk megállapítani, hogy mennyire van átsülve a hús. A teljesen átsült bélszín sütési ideje oldalanként 5 perc. Ezt az időt lehet csökkenteni kívánság szerint, hogy angolosan (véres a közepe) vagy félangolosan (rózsaszín a közepe) szeretnénk a húst elfogyasztani. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amennyiben jó steaket akarunk készíteni, akkor mindenképpen érlelt bélszínt kell venni, erre szakosodott boltokban. A piacokon és húsboltokban vásárolható bélszín nem érlelt hús. Én zöldbors mártással és rozmaringos steak burgonyával tálalom, mert együtt fenséges az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek