r
Nosalty Logó

Bejgli négyféle töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Bejgli négyféle töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gesztenyés - diós töltelékhez

Az almás - fahéjas töltelékhez

A túrós - mazsolás töltelékhez

A meggyes - mákos töltelékhez

Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gesztenyés - diós töltelékhez

Az almás - fahéjas töltelékhez

A túrós - mazsolás töltelékhez

A meggyes - mákos töltelékhez

Összesen 10474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gesztenyés - diós töltelékhez

Az almás - fahéjas töltelékhez

A túrós - mazsolás töltelékhez

A meggyes - mákos töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.4 g

Zsír

  • Összesen
    373.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9321.1 g
  • Cink
    673 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2993 mg
  • Vas
    530 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    3321 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1598 g
  • Cukor
    983 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    1788.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2091 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 10474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés - diós töltelékhez

Az almás - fahéjas töltelékhez

A túrós - mazsolás töltelékhez

A meggyes - mákos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a pici sót.
  2. A tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral.
  3. A lisztes vajba beleöntjük a már előzőleg felvert két tojást, és hozzáadjuk a cukros - élesztős tejet. Jól eldolgozzuk, átgyúrjuk, majd hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket. A gesztenyemasszát összeturmixoljuk a rummal és a cukorral, majd hozzákeverjük a diót.
  5. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat meg a cukrot, és jól elkeverjük. Majd ha levet eresztett, akkor kinyomkodjuk, mert úgy kerül a tésztába.
  6. A túrót összeturmixoljuk a kefirrel, cukorral és citromlével, majd hozzákeverjük a mazsolát.
  7. A meggyet leszűrjük, majd a cukorral összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  8. A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, majd átgyúrjuk még egyszer, és négy felé osztjuk.
  9. Az első negyedet kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra, majd belekenjük az gesztenyés tölteléket. Felcsavarjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  10. Majd jön a 2. azt pedig az almással töltjük, majd a 3. a túrós töltelék, és végül a mákos.
  11. A tetejüket felvert tojással kenjük, majd sütőben szép barnára sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 47403
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Minden karácsonykor én sütöm a bejglit, általában gesztenyés, illetve diós szokott lenni. Idén valami különlegesebbet szerettem volna, és már a "lemeózás" megtörtént sikeresen!

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés - diós töltelékhez

Az almás - fahéjas töltelékhez

A túrós - mazsolás töltelékhez

A meggyes - mákos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?