r
Nosalty Logó

Bejgli ahogy Hevike készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hevike
Bejgli ahogy Hevike készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mákos töltelék

A diós töltelék

A tetejére

Összesen 1813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mákos töltelék

A diós töltelék

A tetejére

Összesen 14498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mákos töltelék

A diós töltelék

A tetejére

Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285 g

Zsír

  • Összesen
    815.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    435 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20674.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    8026 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    2366 mg
  • Foszfor
    8074 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1603.2 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    153 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1915 micro
  • Kolin:
    1149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 14498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelék

A diós töltelék

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben az élesztőt 1 ek cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a 4 ek cukrot, az olajat, végül a felfuttatott élesztőt, és alaposan összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, akkor kevés lisztet adunk még hozzá.
  3. Meleg helyen 1,5 órán át kelesztjük.
  4. Amikor megkelt, 4 cipóra osztjuk, egyesével kinyújtjuk.
  5. A töltelékhez valókat szárazon összekeverjük.
  6. A tölteléket úgy osztjuk el rajta, hogy két rúd lesz diós, két rúd pedig mákos.
  7. Ezután feltekerjük a bejgliket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  8. A tetejüket felvert tojással lekenjük, és villával megszurkáljuk.
  9. 15-20 percig pihentetjük még, utána mehet a sütőbe. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29528
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

A leírt mennyiséget nyugodtan felezhetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyukámtól kaptam évekkel ezelőtt ezt a receptet. Először kicsit megijedtem a liszt mennyiségétől, na meg attól, hogy élesztő is, és sütőpor is kell bele. Gondoltam ez biztos elírta. Azt mondta mindent csináljak úgy, ahogy le van írva. Hát én kipróbáltam, és azóta ez a MI bejgli receptünk. A tölteléket szárazon tesszük rá, nem főzzük, vagy forrázzuk, mégsem lesz fojtós, se nem potyog szét. A bejgli repedezéséről csak annyit (ezt anyukám üzeni, miközben én szerkesztem a receptet), hogy ha "szépre és tökéletesre" akarjuk (pl. karácsonykor) akkor biztos kireped, ha pedig "csak úgy " hétköznap sütöm, akkor tuti nem reped ki. :-) Ezt valahogy még nem sikerült befolyásolnunk. Egyszer így sikerül, egyszer meg úgy. Az biztos, hogy nálunk eddig még mindig elfogyott. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelék

A diós töltelék

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek