r
Nosalty Logó

Beigli csne82 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csne82
Beigli csne82 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Összesen 1302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Összesen 15633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294 g

Zsír

  • Összesen
    878 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    263 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    432 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18082.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    478 mg
  • Kálcium
    7539 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    2357 mg
  • Foszfor
    6666 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1732.3 g
  • Cukor
    785 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1490 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3116 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 15633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, és elmorzsoljuk benne a puha margarint, hozzáadjuk a cukrot és a csipetnyi sót.
  2. 2 dl langyos tejhez adunk egy teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a lisztes-margarinos elegyhez, és a maradék tejet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. (Bár a recept összesen 4 dl tejet ír a tésztához, nekem nem szokott annyi tejet felvenni, csak kb. 3-3,5 dl-t.)
  4. Letakarva fél óra hosszát pihentetjük meleg helyen.
  5. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A tejet felforraljuk a cukorral, és leforrázzuk vele a darált diót. Hozzákeverjük a mazsolát, a fűszereket, és átforraljuk. (Én mindig rakok bele 2 ek lekvárt is, így gazdagabb leszaz íze.)
  6. A máktölteléket ugyanígy készítjük el.
  7. A tésztát osszuk 6 egyenlő részre, és nyújtsuk téglalapokká. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel.
  8. A rudakat margarinnal kikent tepsibe tesszük, majd 5 helyen megszurkáljuk őket.
  9. Verjünk fel egy egész tojást és egy tojássárgáját, kenjük be vele a tésztát, és meleg helyen hagyjuk száradni. Ezt ismételjük meg még egyszer.
  10. Előmelegített (170 fok) sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük a bejgliket. Szép repedezett bejglit kell kapnunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12959
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beigli csne82 konyhájából
csne82 4 recept

Nincs karácsony bejgli nélkül! Anyukám imádja a mákos bejglit, anyósom a diós megszállottja, így mindenkinek én sütök karácsonyra. Az alaprecept az első megjelent Rama süteményes könyvből származik, az évek folyamán finomítgattam rajta. 6 rúd készül belőle. Nem mondom, hogy sosem szokott kirepedni, de nekem a bejgli így az igazi.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek