r
Nosalty Logó

Bécsi meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    492.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2061 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2207 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 6443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. Az egész tojást és a 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal.
  3. Belereszeljük az étcsokit, és hozzákeverjük a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, a tetejét szorosan kirakjuk a lecsepegtetett meggyel.
  6. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 200 fokon, majd mérsékeljük a lángot, és tűpróbáig sütjük.
  7. Ha kihűlt, 2 lapba vágjuk.
  8. Krém:
  9. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  10. A hideg tejszínt rövid ideig verjük.
  11. Ekkor hozzászórjuk a zselatinfixet, és kemény habbá verjük vele a tejszínt.
  12. Végül óvatos mozdulatokkal apránként beleforgatjuk az ízesített mascarponét.
  13. Összeállítás
  14. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, a többi krémet pedig elkenjük a torta tetején és oldalán.
  15. Meggy szemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12526
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a tortának a tésztája az egyik kedvencem, mert bármilyen krém nélkül is nagyon finom, és többféleképpen variálható. Süthető különleges meggyes lepényként, muffinformában, tortaformában, tálalható meggylekvárral megkenve, vagy tejszínhabbal, vaníliafagyival körítve, esetleg olvasztott csokival megcsorgatva. A receptverseny felhívását olvasva azonnal tudtam, hogy ezt a tésztát fogom felhasználni, amihez egy olyan krémet szerettem volna készíteni, ami viszonylag semleges ízű, nem nyomja el a tészta gazdag ízvilágát. A családban nagy sikert aratott ebben a formában is! (Könnyebben átsül a tészta, ha külön sütjük meg a két kerek lapot.)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?