r
Nosalty Logó

Bazsalikomos paradicsomleves 2. -galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Bazsalikomos paradicsomleves 2. -galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskatésztához

Összesen 261 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskatésztához

Összesen 1044 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskatésztához

Összesen 57 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    406 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 261 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 1044 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2438 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskatésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  2. Ha kész a rántás, az edényt a tűzről félrehúzva, folyamatos kevergetés mellet beleöntjük a paradicsomlét, majd csomómentesre elkeverjük.
  3. Beleöntjük a vizet és a tűzhelyre visszarakva, csipet sóval ízesítve, lassan felforraljuk
  4. Ha már 5-6 perce forr a levesünk, hozzáadjuk a cukrot és még kb. 5 percig tovább főzzük. Ízlés szerint cukrozzuk.
  5. Beletesszük a bazsalikomot és beleszaggatjuk kiskanállal a galuskát - néhányszor megkeverve, nehogy összeragadjanak.
  6. Ha a galuskák fent úsznak a leves tetején, tálalhatunk.
  7. Galuska készítése:
  8. Összekeverjük a hozzávalókat (a liszt mennyisége változhat- a tojás méretétől függ), lágyabb tésztát készítünk.
  9. Kiskanállal kicsi galuskákat szaggatunk a levesbe.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 46309
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

Könnyű, tápláló leves, húsos fogások elé tökéletes választás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvencem a paradicsomleves, de csak édesen, galuskával és hagyma nélkül! Nagymamám receptjét osztottam most meg veletek, csak a bazsalikommal felturbóztam egy kicsit. Viszont a paradicsomlé házi főzésű, meg se közelíti az ízét a bolti változat, de ha nincs más, természetesen abból is elkészíthető.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?