r
Nosalty Logó

Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Soproni Óvatos Duhaj
Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A körethez

Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A körethez

Összesen 3597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A körethez

Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    852 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4027 micro
Összesen 3597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 76 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A csülökhöz

A körethez

Elkészítés

A csülökhöz

  1. Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csülköt, és felöntjük 8 dl barna sörrel. Hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje, majd fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel, szegfűszeggel, majorannával és babérlevelekkel. Néhány gerezd fokhagyma és egy vöröshagyma társaságában közepes lángon lefedve 2-3 óráig főzzük, míg megpuhul a hús.
  2. Közben elkészítjük a párolt káposztát, és előkészítjük a burgonyát.
  3. A puha csülköt megtörölgetjük, majd áthelyezzük a krumplis-hagymás tepsi közepére.
  4. Leöntjük a zsírral és a megmaradt 2 dl sörrel, és alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük a 200 fokosra előmelegített sütőben.
  5. Az idő leteltével levesszük az alufóliát, és a tepsi alján lévő sörös lével 5-10 percenként meglocsolgatva még legalább 40 percig sütjük.
  6. Ha elértük a kellően ropogós állagot, azonnal tálaljuk a hagymás krumplival és a párolt káposztával együtt.

A körethez

  1. A káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és fél óráig pihentetjük, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy közepes méretű lábosban zsírt hevítünk, és megpároljuk az apró darabokra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, fűszerezzük köménnyel, barna cukorral, sóval és egy kevés ecettel.
  3. Jól elkeverjük, és fedő alatt 40 percig pároljuk.
  4. A krumplit meghámozzuk, a hagymát megpucoljuk, és mindkét zöldséget cikkekre vágjuk.
  5. Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, beleszórjuk a burgonyát és hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, majd jól összeforgatjuk.
  6. Visszatérük a csülökhöz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 27523
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barnasörös csülök tepsis burgonyával és párolt káposztával
Soproni Óvatos Duhaj 11 recept

A barna sör és a csülök régi jó barátok, a párolt káposztával és a tepsis burgonyával akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Bár elkészítése időigényes, a végeredményt sokáig fogja emlegetni a család és/vagy a baráti társaság! :)

Hozzávalók

A csülökhöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek