r
Nosalty Logó

Barnasörös borjúragu knédlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Barnasörös borjúragu knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A borjúraguhoz

A knédlihez

Összesen 1495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A borjúraguhoz

A knédlihez

Összesen 2989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A borjúraguhoz

A knédlihez

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    736 mg
  • Foszfor
    3047 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 2989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A borjúraguhoz

A knédlihez

Elkészítés

A borjúraguhoz

  1. A borjúragu készítése:
  2. A zöldségeket meghámozuk, majd 1 cm -es kockákra vágjuk.
  3. A borjúhúst 2 cm -es kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  4. Egy tűzálló edényben megdinszteljük a vöröshagymát.
  5. Amikor üveges a vöröshagyma, beletesszük a borjúhúst, és 2-3 percig nagylángon pirítjuk
  6. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kis lángon 2-3 percig együtt főzzük a hússal
  7. Miután egy picit megpuhultak a zöldségek, hozzáöntjük a barna sört, megborsózzuk, és egy egészen kevés sóval meghintjük.
  8. Ezután az edény tetejét tegyük rá, vagy alufóliával takarjuk le, és tegyük 180 C fokos sütőbe 3 órára.
  9. 2 óra elteltével vegyük le az edény tetejét (vagy az alufóliát), forgassuk meg a zöldséget, és még 1 órán keresztül hagyjuk a sütőben (javasolt 15 percenként megkeverni).
  10. Ha a barna sör leve már elfort, ízesítsük még sóval.
  11. A knédli készítése:
  12. A pirítóst vágjuk minél kisebb darabokra. A langyos tejbe kevés cukorral és egy csipet sóval futtassuk fel az élesztőt.
  13. Miután az élesztő felfutott, öntsük hozzá a durumliszt és finomliszt keverékéhez. Kezdjük el dagasztani, közben adjuk hozzá az apró kockákra vágott pirítóst.
  14. Mikor alaposan összedolgoztuk a tésztát, hagyjuk kelni 1 órát.
  15. Miután megkelt a tészta, gyúrjunk belőle 3 -4 cm -es átmérőjű, 15 cm hosszú hengereket. Tegyük rá őket egy lapos tányérra, és hagyjuk kelni még 10-15 percet.
  16. Egy nagy és magas falú edénybe töltsünk 1 pohár vizet, majd állítsunk bele egy leveses tányért. Fedjük le, és lassú tűzőn kezdjük el felforralni a vizet.
  17. Amikor elkezd a víz buborékolni, tegyük a mélytányérra a lapostányért, amin a tésztahengerek vannak, majd gyorsan fedjük le, és hagyjuk 15-20 percig főni a gőzben. 15 perc után érdemes óvatosan megfordítani a knédlit 180 fokkal, hogy a tányéron felfekvő oldalát is érje gőz.
  18. Természetesen, ha valakinek van gőzőlője, akkor használja azt a gőzöléshez!! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16002
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár hete láttam a TV -ben egy hasonló receptet, és néhány apróbb változtatással én is szerettem volna elkészíteni. A csicsóka (vagy más néven mexikói articsóka) azért került csak bele, mert a piacon kaptam nagyon friss, nagyon szép gumókat. Nem bántam meg, mert különleges ízt adott az ételnek!

Hozzávalók

A borjúraguhoz

A knédlihez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek