r
Nosalty Logó

Barna süti körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Barna süti körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Süteményhez

Tetejére

Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Süteményhez

Tetejére

Összesen 5794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Süteményhez

Tetejére

Összesen 316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3962.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 5794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Süteményhez

Tetejére

Elkészítés

Süteményhez

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával.
  2. A cukrozatlan kakaót 3 ek forró vízzel egy picit meglocsoljuk, így könnyebben hozzá tudjuk keverni a margarinos krémhez.
  3. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert tojásfehérjét - óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Zsírpapírral kibéleljük a tortaformát, belesimítjuk a tésztát és a megmosott, (ha szükséges, meghámozott), csíkokra vágott körtét, valamint a diót elhelyezzük a tetején, és egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. (Tűpróba !) Közben körülbelül 30 perc után a tetejét megkenjük a juharsziruppal.

Tetejére

  1. Hagyjuk egy kicsit hűlni - a zsírpapírnál fogva könnyen kiemelhető a tepsiből, és rácsra helyezhető.
  2. A csokit az olajjal megolvasztjuk, és megkenjük a sütemény tetejét.
  3. Tálalásnál kínálhatjuk tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6569
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept egy régi rámás süteményeskönyvből származik - nagyon sokszor, nagyon sokféleképpen elkészítettem már. Most körte volt itthon, így az került bele, de a sütemény lekvárral vagy bármilyen krémmel megkenve is megállja a helyét. A diót csak beledobáltam darálás nélkül, mivel most lusta voltam előszedni a darálót, de természetesen darált dióval is nagyon finom. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény.

Hozzávalók

Süteményhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek