r
Nosalty Logó

Bárányraguleves kaprosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ceglédi Manka
Bárányraguleves kaprosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 508 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2026 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 508 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2774.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2026 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát kacsazsíron üvegesre pároljuk, és rádobjuk a felkockázott bárányhúst és a felkockázott paradicsomot. Megsózzuk, és hozzáadjuk a (lehetőleg frissen őrölt vagy mozsárban megtört) köményt, amivel kissé megpirítjuk. Fekete borssal meghintjük.
  2. Hozzáadjuk a felaprított zöldbabot és a gyökérzöldségeket, a felkockázott krumplit és a megtisztított, egész fokhagymagerezdeket, és a hússal együtt kicsit pirítjuk azokat is, majd felöntjük (kb. 1,5 l) vízzel. Sózzuk.
  3. Beletesszük a babérleveleket, és puhára főzzük a ragu alkatrészeit. Megkóstoljuk, ízlés szerint után sózzuk, borsozzuk.
  4. Végül belekeverjük a tejszínt, valamint a felaprított kaprot, és az egészet összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 536
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ceglédi Manka 31 recept

Előfordul, hogy főzés közben változik a cél... :) Ez a ragu eredetileg palóclevesnek indult, de rám mosolygott egy csokornyi friss kapor, és ez kissé eltérített. El tudom képzelni burgonyagombóckákkal gazdagítva is. A kömény pirítását fontos mozzanatnak tartom, de a zöldségek arányát és fajtáját szerintem nyugodtan variálja mindenki ízlése szerint. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek