r
Nosalty Logó

Barackpudingos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Barackpudingos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lekváros piskótarolád

Krém

Összesen 387 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lekváros piskótarolád

Krém

Összesen 3090 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lekváros piskótarolád

Krém

Összesen 217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 387 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 3090 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Lekváros piskótarolád

Krém

Elkészítés

Lekváros piskótarolád

  1. A porcukrot tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd kezdjük el kikeverni. Amikor kezd habosodni. adjuk hozzá a vanília aromát, majd pár perc múlva, állandó keverés mellett a forró vizet is. Ezután keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Jöhet a szitált liszt, amit fakanállal óvatosan, hogy a hab ne törjön, forgassunk bele. Egy 30×40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük rá a masszát. 180 C fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Vigyázzunk, nehogy nagyon kiszáradjon a piskóta, mert különben törni fog a feltekerésnél, nem lesz szép.
  2. A sütőből kivett tésztát fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk óvatosan le az aljáról a másik sütőpapírt. Ezután takarjuk le egy jól kicsavart, éppen csak nyirkos tiszta konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha a piskóta már éppen, hogy csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy, mint a bejglit, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, tekerjük vissza, és hagyjuk állni legalább 1 óra hosszát, mielőtt felszeletelnénk.
  3. Egy kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki frissen tartó fóliával úgy, hogy bőven túllógjon rajta. A piskótaroládot vékonyan, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk fel (egy recés kenyérvágó kés a legjobb), majd béleljük ki vele a tálat, a maradékot pedig tegyük félre, mert kell majd a tetejére.
  4. Az elkészült krémet öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, és rakjuk rá a maradék piskótaszeleteket. Hajtsuk a tészta tetejére a túllógó fóliát, tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen meg tudjon dermedni, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt fordítsuk rá a süteményt egy tálcára, szeleteljük fel, és ha igény van rá, tetejét enyhén porcukrozva kínáljuk.

Krém

  1. A pudingot a cukorral kevés tejben keverjük csomómentesre, és a többi tejjel, lassú tűzön sűrítsük be. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük jó kemény habbá. A kihűlt pudingot a lekvárral alaposan keverjük ki, szórjuk rá a zselatinfixet, majd óvatosan keverjük hozzá a kemény tejszínhabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24239
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy francia tortakülönlegesség, nagyon finom sárgabaracklekváros piskótaroládból, nagyon sok habos krémmel megtöltve. Most a választásunk a baracklekvárra esett, de bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Hozzávalók

Lekváros piskótarolád

Krém

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek