r
Nosalty Logó

Barackos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6828.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2043 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.2 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    669 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2125 micro
Összesen 5455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 liter vizet melegítsünk meg, és főzzünk meg benne fél kg gyors rizst, hozzáadva egy kupaknyi olajat.
  2. Közben a barackot szűrjük le, vagy ha friss barack, akkor hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
  3. Ha megfőtt a risz, öntsük hozzá még fél liter tejet, 130 g cukrot, 10 dkg olvasztott margarint, és keverjük el.
  4. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket 2 ek cukorral verjük kemény habbá.
  5. Atojássárgákat öntsük a rizshez. Adjunk még hozzá 2 csomag vanilin cukrot, 1 csomag sütőport és 8 ek lisztet.
  6. A masszát öntsük kétfelé. Az egyikhez keverjünk még egy ek fahéjat és 2 ek baracklekvárt.A másikhoz 1 dl málnaszörpöt.
  7. Majd a habot is felezzük meg, és óvatosan keverjük a rizsekhez.
  8. Kenjük ki margarinnal, és lisztezzük be a tepsiket (nekem 3 kis tepsiben készült ez a mennyiség, egy 30x20-asban és két őzgerincben). Öntsük alulra a barnás masszát.
  9. Pakoljunk rá barackokat.Majd öntsük rá a rózsaszín masszát, és szintén szórjuk meg barackokkal.
  10. Sütőben 15 percet nagy lángon (kb. 200 fokon) sülnek, majd még 45 percet kis lángon (180 fokon) sülnek, de ezt a sütő válogatja. :)
  11. Baracklekvárral lehet tálalni.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5464
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Ajánló

Baracklekvárral! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étteremben megláttam egy szelet rizsfelfújtat, de hát nem bűnözünk, főleg nem, amikor rohanni kell egyik helyről a másikra. De mire hazaértem már egyre csak a rizsfelfújton gondolkoztam. Átnéztem sok-sok receptet róla. Elég sok helyen panaszkodnak, hogy kiszárad, szóval jó tanácsokkal gazdagodva nekikezdtem egy saját receptötletnek. Legyen kétféle színű és barackos! :) Bevált, nem szárad meg, sőt lehet kissé túl puha is, de szerintem ez nem baj. Kicsit keverék lett a gyümölcsrizs és a rizsfelfújt között, de baracklekvárral a tetején igazán finom! :) Képek a készítésről itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek